My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Thursday, 22 September 2011

Jangan salahkn saya yek...

Semalam adalaa sorang cikgu pompuan tu datang kat makmal aku nak beli topup. Dia nak beli mxis hot tiket 10. Bila aku cek hot tiket 10 habis, klu nak yang 15 ada. Xpe bolehlaa katanya.

Klu topup lain biasanya akan masuk terus dalam akaun tapi hot tiket ni dia akan bagi no pin. Dah dapat apa semua, masalah mula timbul bila dia tak ingat no kod lepas star(*). Yang buat lagi haru ialah aku pun tak tau jugak sebab aku tak penah guna yang gitu,huhu...

Lepas dia cuba beberapa kali, star 121 laa star 122 laa semua tak boleh. Pastu dia cakap xpelaa nanti saya tanya pelajar. Elok dia kluar je dari makmal aku ada budak india lalu, terus dia tanya budak tu. Budak india tu pun bagitaulaa no kod tu.

Bila dia taip je terus kluar 'tidak sah'. Aku rasa mungkin sebab terlalu banyak kali sangat taip kod yang salah. Aku jadi serba salahlaa sebab dia beli ngan aku kan walaupun hakikatnya itu bukan salah aku. Lepas tu dia tanya aku mcmana. Aku cakaplaa yang aku tak taulaa mcmana sebab aku cuma dapatkan kredit/no pin untuk kastemer pastu menjadi tanggungjawab kastemer sendirilaa lepas dapat tu.

Mungkin sebab segan kat aku kot, dia pun cakap xpelaa nanti saya cuba semulalaa. Walaupun aku tau aku tak salah tapi rasa serba salah tu tetap ada, dahlaa dia nak yang 10 takde pastu jadi pulak gini.

Alhamdulillah baru jap tadi dia jumpa aku dan bagitau dah boleh. Dia cakap balik umah semalam baru suami dia bagitau no kod yang betul, maknanya yang budak india tu bagi semalam pun tak betul jugak...kuikuikui.
Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

makdara TERdiva said...

pernah gak terjadi dulu,
tp topup yg orang kedai masukkan tu..
tunggu punya tunggu dekat 15 minit masih x dpt,
at last org tu bg balik duit topup kat kdai lain..
sbb tu sy x suka beli topup cenggini..suka yg main gores dan menang..eh!

Ayen... said...

MDT - atas masing2laa sbb ayen pun sblm ni ada buat yg gores dan menang tu tp dieorg ni xnak,cerewet katanya.klu masuk terus lg senang....mcm2 kan,ihiks.

Lina said...

hehe klu yg beli tu lelaki mesti x rs serba-salah sgt dok

Ayen... said...

Lina - kuang3x.....tauuu je awk yek,hahaha.

pena rozie said...

hi..hi...hi...

Ayen... said...

pena rozie - suka akak PR ek...hehe