My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Friday, 4 May 2012

Dia berubah sekelip mata...

Ni kesah keje part time aku. Terjadinya mende ni beberapa ari lepas tapi oleh kerana tak berkesempatan maka arini baru boleh aku citekan.

Satu petang tu ada sorang budak tepon aku cakap mintak tolong ambik dia kat megamall sebab dia nak balik politeknik. Masa tu seingat aku dah malam lebih kurang lepas magrib, hampir2 pukul 8.

Masa aku sampai tu aku tengok dia bertiga ngan member dia berjalan ke arah aku. Dari segi berpakaian aku nampak dua orang berbaju kurung, bertudung manakala sorang berseluar jeans dengan rambut pacaknya atau senang cakap macam jantanlaa.

Lepas dieorg naik dan duk kat belakang tu aku pun antolaa ke politeknik. Nak pandang belakang pun tak guna sebab tak nampak, cuma aku sembang2 gitu jelaa ngan dieorg.

Perjalanan ambik masa dalam 10 ke 15 minit jugaklaa. Dieorg bayar sebelum turun van lagi. Sampai je dan yang buat aku terkejutnya tu bila dieorg nak melintas depan aku, aku tengok tiga2 berbaju kurung dan bertudung.

Aku pandang kat belakang dalam van, takde orang. Dalam hati aku kata, rasanya tadi dua orang je macam pompuan dan sorang macam jantan tapi sekarang tiga2 macam pompuan,huhuhu....

Cepat betul dia bertukar karektor kan. Pada aku inilaa manusia zaman sekarang, sanggup buat apa saje demi memenuhi kepuasan diri. Apa2 pun mintak dijauhkanlaa dari diri aku dan jugak zuriat keturunan aku,Amin...


Published with Blogger-droid v2.0.4

6 comments:

ikatankasihku said...

takde ape yg nk di heran kan zaman skrg ni

miloais milo said...

ada rules tak benarkan student pakai seluar jean kalo keluar dari hostel kot... :D

Papa Mifz said...

aik...bertukar jantina sudah...hehe

mula2 baco ingat citer seram tadi..hehe

Telor Power said...

hebat....bilik persalinan dalam van hahahaha stail betul budak tu

wan nurul hezrina said...

ingatkan citer hantu..huhuhu..rupanya perangai budak zaman la nie.mummy harap tak berlaku pd anak2 mummy.nauzubillah

pena rozie said...

kejap jer ek tukar jantina....