My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Wednesday, 15 June 2011

Kenapa takleh ambik gambo?...

Petang tadi isteri aku ajak pegi hospital sebab nak nengok member dia baru bersalin. Masa tengah nengok tu isteri aku suruhlaa ambik gambo baby tu.

Aku tau dah sebab ada pengalaman masa anak ketiga dulu yang nurse tak bagi ambik gambo baby yang baru lahir. Aku pun suruhlaa bapak baby tu cover line ckit sambil2 tu aku tutup flash supaya tak nampak sangat. Dapatlaa 3,4 keping.....hehe.
Tak lama pastu datanglaa pulak mak/pak sedara baby tu. Pak sedaranya bawak menda alah ni. Sempat jugaklaa ambik sekeping dua pastu terus datang nurse dengan berbudi bahasa lagi menegur supaya tidak diambik gambo baby tu. Dah orang tegur dengan berbudi bahasa maka yang kena tegur pun mintak maaflaa.

Lagipun yang boleh nurse tu perasan sebab dia guna flash, klu tak diaorg tak perasan. Tapi aku nak tau jugaklaa kenapa nurse tak bagi ambik gambo baby baru lahir ek?... Cer kabo cer kabo.

4 comments:

miloais said...

iols baru tau tak bleh...
hehehheh

sokmo iols gi melawat kat hospital
bleh aje snappy2... ke.. hanya utk baby jer tak bleh????

Ayen... said...

miloais - mungkin mase akak milo snappy2 tu nurse x perasan kot lgpun mmg utk baby baru lahir yg x boleh rasanye....

Lina said...

motip letak gambo mende alah tu kerrr wishlist akan dtg lak huhu

emmm naper yer xleh amik gambo baby

Ayen... said...

Lina - gambo mende alah mane?hahahaha....ntahlaa naper.