My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Monday, 6 June 2011

Bosan dan boring...

Seperti yang korang sedia maklum kan sekarang ni masih lagi dalam cuti skolah. Korang yang kerja kat opis takpelaa sebab sama je skolah cuti ke tak kan.

Tapi pada aku bila skolah cuti memang seronok sangat2 sebab ilanglaa sekejap serabut kat kepala ni,hehe... Pastu kantin pulak tutup maka bolehlaa pegi makan kat luar, taklaa asyik mengadap makanan yang sama je hari2 kat kantin.
Disebalik seronok tu ada jugak yang tak seronok sebenonya. Yang tak seronoknya ialah bila member2 pun bercuti jugak. Ada yang tak sihat, ada yang kawen, isteri bersalin dan macam2laa. Makanya pergerakan aku pun terbataslaa. Biasanya klu makan kat kantin sorang2 oklaa lagi ni bila kantin tutup nak kluar makan sorang2 kat luar, aduuhhhh!!!! malasnyalaa aku...

Bukan tak boleh nak pegi makan sorang2 tapi aku rasa korang pun mesti tau kan mcmana rasanya bila duduk makan sorang2. Tapi klu korang cakap korang biasa je makan sorang2, tu aku takleh nak kata apalaa sebab mungkin korang dah biasa 'living alone' kot,ihiks...
Bila dah takde member2 ni kadang2 tu klu tak tahan sangat laparnya aku kluar jugaklaa sekejap bungkus tapi kadang2 tu aku sanggup tahan lapar. Balik umah petang baru makan,huhuhu...

12 comments:

miloais said...

jangan amalkan sangat menahan lapar ni nokkk
kang dapat gastrik plak!

Ayen... said...

miloais - memang bimbang jugak kak tp sbb akak miloais dah ckp gitu,Insyaallah akan dicubalaa cari makan utk alas perut ni,hehehe....

Legendary Butterfly said...

Makan tu penting....kalu lapar memang tak senang duduk di buatnyer ...tapi bab p makan sorang nie ahahah sama la kita, at last bungkus la jawapnyer ;)

Ayen... said...

LB - betul tu klu dah lapar memang x senang duduk dibuatnya.samalaa kita?hahaha....tau xpe.

makdara TERdiva said...

jarang sgt mkn sorang2 kat luar prefer tapau jer sbb lagi shiok mkn kat umah smbil lepak2 dpn tv..nak terbongkang ke..terbalik ke..takde sape kesah! haha!

~nadyahoney~ said...

tag abg ayen tuk GA

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/06/giveaway-lagi-dari-bro-wacana.html

Ayen... said...

MDT - klu utk makan kat umah tu xpelaa makdara,masalah skrg ni time keje.klu kwn duk terbongkang kat tmpat keje kang stim plk makwe/mokwe nengoknye......kuikuikui.

Ayen... said...

nadyahoney - tag lagiii...aduuhhhh!!!xpelaa nanti abg ayen cuba buat,huhuhu...

~nadyahoney~ said...

makan jer la sorang2..buat bodoh sudah..abis mkn balik..

dya said...

kalau sorang2, nak masuk kedai tuk tapau pun segan semacam..rasa cam orang pandang tak berkawan..padahal perasaan je..hehe

Ayen... said...

nadyahoney - dah cuba buat bodoh tp xleh jgk sbb kita ni kan cerdik,kihkihkih....

Ayen... said...

dya - tulaa pasal memang sangat2 rasa gitu,huhuhu....