My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Tuesday, 13 December 2011

Aku seronok tgk anak2 seronok...

Ni sambung kesah nak pegi kl semalam. Klu semalam setakat berenti kat r n r kan sebab ada batu tu tapi arini aku pendekkan cite setelah kiteorg sampai kat umah kakak aku.

Sebenonya umah kakak aku bukan kat kl tapi kat kg rantau panjang klang. Mula2 dia pindah situ dulu aku ingatkan kat kelantan je ada rantau panjang rupa2nya kat klang pun ada,hehe...

Aku sampai umah kakak aku dalam pukul 1 lebih. Rehat sambil baring2, tido2 sekejap, lepas asar aku suruh anak2 mandi. Bila cakap je nak pegi i-city masing2 punya suka hati usah cakaplaa. Mana tak sukanya sepanjang perjalanan asyik duk bertanya bila nak pegi i-city, bila nak pegi i-city.

Sampai je kat kawasan i-city tu kan dari jauh dah nampak pokok2 berlampu. Memang cantiklaa usahkan anak2, aku sendiri pun teruja nengoknya. Bestnya kat dalam tak boleh nak nafi nak2 lagi kat dalam tempat air salji. Yang tak tahannya nak masuk kat satu2 tempat tu beratur punyalaa lama maklumlaa orang ramai kan. Dahlaa malam minggu, cuti skolah pulak tu.

Dalam seronoknya pegi tu ada jugak yang aku betul2 tak puas hati. Sempat ambik tak sampai sepuluh keping je gambo sebab bateri galaxy tab aku abih. Aku dah kabo kat anak2 jangan main sebab bateri ni standby nak ambik gambo kat i-city tapi dieorg ni sementara nak pegi tu cbuk nak main game.

Skejap je nak main bukan lama abah, last2 ambik ko gambo kat pokok2 berlampu yang lawo pun tak sempat nak snap. Nasiblaa gambo dieorg main kat dalam tempat salji tu sempat jugak snap walau tak banyak.

Masuk pukul 8 kluar tak kluar pukul 1 lebih. Sampai kat umah dekat2 pukul 2 pagi. Ikutkan aku nak balik awal lagi sebab rasa nak tercabut pinggang duk beratur lama tapi anak2 duk memujuk kejap je lagi abah lepas main ni kita main tu pulak pastu baliklaa. Aku ni klu ngan anak2 memang kalah so layan jugaklaa,huhu... Apa2 pun insyaallah nanti klu ada rezeki aku akan bawak lagi dieorg pegi sebab nak ambik gambo kat pokok2 berlampu tu baru puas hati,ihiks...


Published with Blogger-droid v2.0.2

14 comments:

BENA said...

eeeeeeeeeeeeeeee bestnye ! bena nak masuk dalam ni la kalau dapat pergi . hee~

wan nurul hezrina said...

huh huh sejuknya=)mesti seronokkan budak2

miloais milo said...

bestnya gi i-city...
iols yg kat KL ni pun tak penah pegi lagi...

pena rozie said...

Bestnyer i-ct. Kene bwk si twin ni.

Ayen... said...

BENA - blh sgt2 klu cik bena nk masuk,xde org marah tp jgn lupa bayor....hahaha.

Ayen... said...

wan nurul hezrina - terrrlalu sejuk kat dlm tu.usahkn budak2,bapak budak pun seronok jugak...

Ayen... said...

miloais milo - ye ke x penah pegi lg?nantilaa klu ayen nk pegi lg kita konvoi sama2 ok,ihiks...

Ayen... said...

pena rozie - mmg seronoklaa kak PR kat situ.kompom si twin akak tu xnak balik klu smpai situ,hahaha...

ikatankasihku said...

syoknyer diaorg....tak penah lagi sampai kat cini..ala2 luar negeri u...hehehe

anieMD said...

owh...x ajak kami!!!

Papa Mifz said...

tak pernah sampai icity lagi..huhu

Ayen... said...

ikatankasihku - iyeee...mmg rasa mcm kat luar negara,hehe...syok gilerlaa.

Ayen... said...

anieMD - nak ajak mcmane,cbuk nk balik...lgpun xlehlaa kang x psl2 sy kena pukul ngan cik abg awk,huhu...

Ayen... said...

Papa Mifz - seronok bang,bwklaa Mifz tu bukannya jauh pun ngan umah awk kan...