My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Thursday, 8 December 2011

Dah lama potong rupanya ada baki lagi...

Aku rasa dah lama aku potong dan setelkan hutang kad kredit maybank aku. Lepas pada tu memang aku tak terima dah bilnya. Tup2 minggu lepas aku terima surat dari maybank yang mengatakan aku masih belum jelaskan baki.

Ugut pulak tu klu aku tak jelaskan dalam tempoh 7 ari, makanya akaun maybank aku pun akan diambik tindakan. Tarikh surat dia 17/11/11 dan surat tu pulak aku terima minggu lepas tapi smpai sekarang akaun aku masih ok je,hehe...

Tghari tadi aku pegilaa maybank yang aku potong kad tu dulu. Lepas aku tunjuk surat yang aku terima tu, dia pun check punya check katanya aku masih ada baki lagi. Dia suruh aku setel baki tu pastu dia akan tutup terus akaun tu.

Bengang betul aku, bukan takde duit nak bayar tapi duit yang ada ni stanby untuk smpai gaji nanti. Klu nak tunggu gaji baru bayar kang dia dah bagi tempoh 7 ari je. Nak tak nak, kena mengoreklaa jawabnya...huhu.


Published with Blogger-droid v2.0.1

18 comments:

a.samad jaafar said...

dah lama bersunat pun ada baki jugak yob hahaha..

kad kredit mmg gitu..kadar faedahnya terlalu tinggi..kalau ada duit yg terbaik kena bayar penuh.. tu yang celakanya tu..

Ayen... said...

a.samad jaafar - hahahaha....celakak awk bang.psl kredit kad tu kwn setuju ngan awk bang,apalaa dieorg ni.

BENA said...

aik pelik nye ? ke die ade cas pape ek ?

delarocha said...

korek buat kali terakhir.. pastu potong... lepas ni dah tak yah pikir lagi dah pasal kredit kad tu.. huhu

najwa aminah abas said...

tu sebab aku tak nak ade credit card.

pena rozie said...

Tutup ajer kalau tak nak guna...

Papa Mifz said...

pernah alami masalah mcm nih b4...mmg hangin dibuat nyer...

Lina said...

pakai debit kad je lar en ayen oi...dah tentu2 kita tau ada duit ke dok hehe

Ayen... said...

BENA - ntahlaa katanya lps setel dulu ada lg bakinya,xpelaa klu dia tipu nanti tanggunglaa sendiri...

Ayen... said...

delarocha - potong 3 keping skrg tinggal sekeping bang sbb rasanya mmg kena standby jgk kot2 terdesak,huhu...

Ayen... said...

najwa aminah abas - baguslaa klu xde sbb klu guna kang jd ketagih,hehe...

Ayen... said...

pena rozie - tutup tu mmg tutup tp kena jgk tinggal sekeping kak PR sbb kdg2 terlebih guna cash,xdan nk gaji....kuikuikui.

Ayen... said...

Papa Mifz - klu ada pengalaman mesti taulaa perasaan kwn ni kan,huhu...

Ayen... said...

Lina - dari pakai debit kad baik kwn guna cash je pn lina oii, kan lg senang.hahaha...

wan nurul hezrina said...

memang!menyirap kan?dulu hubbypun ada pakai masterkad..nak tutup mcm2 caj yang kena..jumlah tak sama mcm dlm bill.anginjer..kalu tak settle cepat kesemua jumlah mcm dorg ndak2 dorg kenakan interest lagi atas tunggakan bakituh..melampaukan?

Ayen... said...

wan nurul hezrina - memang dieorg ni melampau sbb klu duit dia cepat je nak tp klu duit kite,buat senyap mcm xde apa2 kan...

ikatankasihku said...

aduh, nak korek senang2 jer ek..kalau nak simpan balik...teramatlah payah...susah nk dpt peluang baik simpan duit..huhuhu

Ayen... said...

ikatankasihku - kwn setuju sgt2 ngan apa yang awk cakap tu,hehehe....