My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Monday, 6 February 2012

Orang tersalah anto...

Petang semalam aku terima satu mesej (sms) ni. Bila nengok nombor pengantonya memang aku tak kenal. Maknanya dia tersalah anto mesejlaa tu,hehe...

Yang kelakonya tu, aku baca je kali pertama terus mengekek2 aku ketawa. Sakit perut korang tau tak sebab kelako. Pada akulaa kelakonya tapi pada korang aku tak taulaa kelako ke tak.

Nak baca apa mesej yg dia anto?..















"Aslamkum t, c.su nyiur 7 ni, t pe khbr? Nk tanya petua grg kueh bom supaya x meletup mcmana?"...

Haaa... tulaa mesejnya. Kelako tak? Ada ke nak buat kueh bom supaya tak meletup. Dah nama lagi kueh bom kan,ihiks...

Tak kelako? Takpelaa biarlaa aku gelak sorang je klu korang cakap tak kelako pun,huhuhu...


Published with Blogger-droid v2.0.4

29 comments:

ikatankasihku said...

ermmmm, tak kelakor pon
(sambil senyum kambing..emmmbekkkkkkkkkk)

Kalamhati said...

kihkihkih leh plak tersalah anto ek

delarocha said...

haha..mcm2.. patutnya di check dulu betul atau tak nombor nya..

Papa Mifz said...

agak kelakar la bro...haha

Ayen... said...

ikatankasihku - tak kelako sudah,uwweekkk.....

Ayen... said...

Kalamhati - tulaa pasal,hehe...

Ayen... said...

delarocha - hahaha...ntahlaa tapi mungkin betul2 x sengajalaa tu kot.

Ayen... said...

Papa Mifz - time kasihlaa bang sbb awk sama ngan kwn ade rase kelakonye,kahkahkahkah...

ikatankasihku said...

hahahaha..member nak meletop macam kuih bom gak ker....kui3

Ayen... said...

ikatankasihku - xdelaa.....huhu.

whitecappuccino said...

haha..betul gak tu, kuih bom tak nak bagi meletop! err..Nyiur 7 ni cam dekat ngan tempat akak jer, ada kedai jual nasi n jual kuih bom yg sedap kat situ..

Telor Power said...

kuih bom tak kasi meletup...mgkn maksud dia nak masak kuih bom tu tapi jgn sampai isi gulu merah tu terkeluar. mgkn dia selalu buat tapi asik meletup jer isi gula merah tu...

apa2 pun aku suka makan kuih bom tu.

LadyBird said...

kuih bom tu kuih ape ek? ke kuih rotan.. yg bulat2 kecik2.. lps tu ade buah bijan?

Rtp Farra Arisha said...

ada ke kuih nama seperti itu? kedengaran agak aneh :)

Ayen... said...

whitecappuccino - ye ke dekat ngan tempat akak?klu gitu cer g kabo petua kat dia tu supaya x meletup.....kui3.

Ayen... said...

Telor Power - pandai betul awk mengagaknya kan,mesti biasa buat kuih ni...kwn pandai makan je,ihiks...

Ayen... said...

LadyBird - ntahlaa kwn pun xtau gak mcmane rupa kuih tu sbb kwn ni tau makan je.....haha.

Ayen... said...

Rtp Farra Arisha - ade...aneh ke?xdelaa aneh sgt sbb ade lagi yg lebih aneh tau.....hehe.

Telor Power said...

ayen : tak pandai buat kuih. suke tgk org buat kuih pastu jadi juri sama ada sedap atau tak sedap. utk rasa sajer kena makan sampai kenyang. itu adalah tuk jadi juri yg professional. bukan yg mcm dalam tibi tu...bohong belaka tgk x lawa jer trus xder markah. pastu rasa jer sikit komen lebih2 buat2 mcm pakar...
sepatutnya kena amik mcm aku nie sbg juri...hahahahaha

Telor Power said...

ladybird : kuih bom tu adalah luar nya ada bijan yg dalam ada inti kelapa perisa gmanis2 gula melaka tu...yg besor. ala....yg sedap2 tu.
mcm beskut raya biji rotan, tapi ni kuih dia besar...

..cik hana.. said...

hahaha...kalau hana la jadi kamu,hana akan balas balik sms tu and cakap,goreng guna air la...confirm x meletup nya kuih bom tu..:P

pena rozie said...

jangan letak bom. baru x meletup. hi...hi...hi....

Ayen... said...

Telor Power - owh...klu juri profesional kena rasa smpai kenyang yek,klu gitu yg dlm tv tu samada masakan x sedap atau juri x profesionallaa sbb x penah rasa smpai kenyang pun,haha...xpelaa pasni kwn cadangkan awk plk jd juri....ok,ihiks.

Ayen... said...

cik hana - hahahaha....klu guna air mmg kuih tu x meletup tapi takut kuali tu yg meletup....hehe.

Ayen... said...

pena rozie - tukar nama kuihlaa ni ek maksudnye.....hehe.

Telor Power said...

ya betul....mmg juri kat tv tu x professional lgsg. bagus, nnti cadangkan aku jadi juri...baru betul.

Ayen... said...

Telor Power - klu dapat mesti gemuklaa awk pasni kan,dah makan free je sokmo......haha.

wan nurul hezrina said...

bis balas tak?cian kat dia tak tau so ajarin dong..

Ayen... said...

wan nurul hezrina - x balas sbb nak ajarin mcmane,kwn sendiri pun x reti jugak,hahaha...