My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Tuesday, 21 February 2012

Tak penah dapat ke?

Rupa2nya ramai lagi yang tak tau akan kewujudan duit syiling baru ni kan. Klu yang duk kat kampung, keje kampung apa sume mgkinlaa kan sebab jarang baca paper jarang tengok tv.

Kan pengumuman pasal pengeluaran duit baru ni dah di war2 dalam paper sume dulu, betul tak? Yang aku peliknya pasal auntie ni ialah dia sendiri jual paper tapi tak tau jugak.

Pagi tadi macam biasalaa aku akan berenti kat dia beli paper. Bila aku bayar guna syiling tu dia siap cakap lagi, ayooo kita tak terimalaa duit ni.

Aku terkejutlaa. Eh ni kan duit baru.. Ye ke? Dia tanya balik kat aku. Yelaa ni kan duit baru. Owh sorilaa saya tak taulaa,huhu...


Published with Blogger-droid v2.0.4

26 comments:

Pen Biru said...

penh dapat..sekali tgok cm token funfair jer..hahahah

ikatankasihku said...

ayak nyonya, kita geng lor, sebab i pon tak tau maaaa....

whitecappuccino said...

belum dapat lagi..nanti banyak la tu

norhidana said...

pyh nk jumpa siling baru nih... akak pun baru dpt siling 20 sen je

Ayen... said...

Pen Biru - tulaa pasal mmg mcm token pun.public phone xleh terima duit baru tu,huhuhu...

Ayen... said...

ikatankasihku - hahahahaha.....aptb.

Ayen... said...

whitecappuccino - usah nanti,skrg ni pun dah banyak duit tu,hehehe...

Ayen... said...

norhidana - payah ke kak?sy kat sini slalu sgt dapatnya...ihiks.

LadyBird said...

lady antr org yg terawal dapat :D..

abg bagi.. hihi

Mr.Clive said...

daah dpt...suka duit 20 sen yang baru tu...hahah...rasa mcm org kaya sekejap...kahkahkahh3

Ayen... said...

Lady Bird - ade rekod ke yg tau jd antara terawal tu,hahaha...

Ayen... said...

Mr.Clive - sbb yg 20sen kaler mas kan tu yg rase mcm org kaya tu,hehehe...

Telor Power said...

dey thambi ayen....ini duit suda lama kuluar la...

akuadalahaku said...

20sen ngan 50sen senang keliru kalau x betul2 rasa n tengok..saiz lebih kurang jer..

syariza09 said...

ada gak yg dh dapat, baru2 ni banyak derma kt tol sbb tersilap ngan nilai duit tu, almaklum la masih baru

Ayen... said...

Telor Power - mmg dah lama,kwn tau tp ade lg rupenya yg xtau,huhuhu...

Ayen... said...

akuadalahaku - tulaa pasal...

Ayen... said...

syariza09 - hahahaha....untung syarikat tol tu kan.

Telor Power said...

kehkehkeh...

Ayen... said...

Telor Power - hehehehe....mcm2 dieorg ni kan.

BENA said...

bena pernah tengok jeeeee . tak penah dapat lagi . ishhhh~

miss nina said...

kelakarnya pakcik tu takmo duit original baru. setakat ni, MN tak dapat pegang lagi duit baru. huhu

Papa Mifz said...

dio ingat token main game kot...haha

Ayen... said...

BENA - xpelaa x dpt lg pun janji dh tgk....hehe

Ayen... said...

miss nina - hahahaha...kesian kan,xtau punye psl.

Ayen... said...

Papa Mifz - agaknyelaa yek,hehehe...