My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Wednesday, 20 July 2011

Bestnya keje doktor...

Ni kisah tghari semalam kat sebuah klinik swasta. Masa aku bawak mak mentua pegi tu waktu dah dekat pukul 3pm. Aku masuk je, staf dia tanya encik nak jumpa doktor ke?.. Yelaa aku cakap. Tak kan datang nak jumpa awak pulak....(tp yang ni aku ckp dalam hatilaa,hahaha...)


Yang aku panas hati tu dia cakap klu nak jumpa doktor kena tunggu dululaa sebab doktor kluar makan. Bila aku tanya bila doktor masuk, masing cakap tak taulaa. Dahlaa aku nak cepat sebab nak kena masuk keje semula pastu terpaksa tolak wheel chair mak mentua aku punyalaa jauh sampai ujung bangunan sebab depan klinik dia takde laluan untuk wheel chair, last2 sia2.


Oleh sebab mak mentua tak larat nak tunggu lama terpaksalaa cari klinik lain pulak. Seronok betul keje doktor kat klinik swasta ni kan, gaji mahal pastu keje pulak kurang. Nak kluar makan ikut suka hati pukul berapa pun.

6 comments:

makdara TERdiva said...

kadang2 pun terkena gak dgn situasi mcm ni..
terpaksa pergi cari klinik lain plaks!
geram jerrrr

miloais said...

tak semua camtu kot!... iols baru balik klinik... dah pukul satu pun doktor tak keluar lunch lagi.. sbb patient masih ramai!

Ayen... said...

MDT - klu kita demam biasa2 je xpelaa kan tp buatnya ada kecemasan tak ke haru....

Ayen... said...

miloais - yelaa akak mgkin x semua klinik gitu tp mgkin kebanyakan gitu sbb dah klu xde patient xkan doktor nak duk melangut je dlm bilik tu kan....

LADYHEART said...

kekadang peel dokte bkn nye btul sgt..da taw kite ni perlu kan khidmat dye,tapi dye wat sesuke ati ati dye je..

Ayen... said...

LADYHEART - tulaa pasal tp oleh sbb kite nak guna khidmat dia maka terpaksalaa terima walau mcmane peel dia tu kan,huhu....