My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Thursday, 3 November 2011

Memang sah sebab earphone...

Masa aku mula2 beli galaxy tab ni dulu, dapatlaa earphone standard dia ni. Dekat2 seminggu guna tu tetiba datang rasa serabut pulak dengan earphone tu sebab panjang sangat wayarnya.

Ingatkan naklaa guna yang tanpa wayar kan, senang ckit taklaa nampak serabut sangat. Pegilaa cari kat kedai, yang ni tak berkenan yang tu pun tak berkenan jugak. Bila ada yang berkenan mahal sangat pulak,huhu... Last2 isteri aku offer earphone dia. Rupa2nya dalam senyap dia pun tukar tepon baru jugak. Dengki ngan akulaa tu, kuang3x.....ihiks.

Nengok yang dia punya ok, aku pun gunalaa yang dia punya. Jimatlaa kan takyah beli baru lagipun klu yang aku kena sambung kat tab tapi yang isteri aku punya tu tak perlu sambung kat tab. Lepas guna yang dia tu masalah mula timbul. Mana taknya tetiba je member2 call, woiii ada apa tepon aku banyak kali tadi?.. Bila aku check rupa2nya ada berbelas2 panggilan keluar dalam satu masa. Banyak kali gaklaa jadi gitu.

Hantar ke samsung, dieorg pun terkejut sebab katanya tak penah lagi dieorg terima masalah macam aku ni. Lepas dieorg check apa semua 3,4 ari oklaa pastu jadi lagi. Pikir punya pikir aku rasa kot2 earphone ni yang bermasalah. Mgkin tak ngam ke apa kan.

Aku pun ambik keputusan guna balik earphone asal dia. Panjang ke panjanglaa. Alhamdulillah mula dari tu sampailaa sekarang dah tak jadi lagi masalah 'tetiba call sendiri'. Maknanya sah2laa earphone punya angkara...
Published with Blogger-droid v1.7.4

12 comments:

BENA said...

wahhhhhhh ! best la Ayen pakai hp baruuuuu . belanje ! hee~

Ena Qalinsya said...

wakakaka padan muka..
lenkali pakai jek yg adoo ni nk bagak jek lbh so trimala hahahaha

Ayen... said...

BENA - baru tu dulu cik bena,skrg ni dah jd lama dahlaa....hehe.

Ayen... said...

Ena Qalinsya - amboiiii....padan muka yek,huhu..

ikatankasihku said...

serasi bersama namanyer tu..he3

Ayen... said...

ikatankasihku - ye serasi bersama,xnak gak ngan yg lain....hehe

makdara TERdiva said...

alaaaa..jeles arrr ada samsung galaxy tab *mood sentap

haha

*selamat hari raya haji Ayen & family

Ayen... said...

MDT - hehehehe....kan makdara pun dah order,nanti dapatlaa tu.Selamat hari raya haji jugak buat makdara n anak2.

delarocha said...

uikss.. pelik bin ajaib masalah saudara ni.. ahakss

nasib baik sudah berjaya diatasi

Ayen... said...

delarocha - pelik bin ajaib kan?tapi Alhamdulillah dah ok.......ihiks.

Papa Mifz said...

bro...update la blogger dorid tuh..skrg dah V2.0...:)

Ayen... said...

Papa Mifz - ye ke bang,ketinggalanlaa plk kwn ni yek......huhuhu.