My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Wednesday, 30 November 2011

I-city...

Aku rasa korang sume mesti dah penah pegi kat sini kan. Anak2 aku ni cbuk ngajak pegi sebab ada satu ari tu dieorg nengok dalam rancangan kanak2 apa entah yang buat penggambaran kat i-city ni. Dalam rancangan tu pulak ada tunjuk main salji apa sumelaa so dieorg pun apa lagi.

Untuk tidak menghampakan dieorg aku pun berjanjilaa nak pegi ke i-city kat shah alam nun. Berani berjanji tu sebab aku tau aku akan dapat elaun uniform yang jumlahnya hampir2 1k jugaklaa. Banyak tu sebab tahun lepas tak dapat so tahun ni doublelaa.

Ikutkan akan dapat sebelum raya puasa baru2 ni pastu senyap. Lepas raya pun senyap last2 dah berapa kali raya pun senyap jugak. Anak2 duk cbuk menuntut janji dan alasan aku nantilaa elaun abah tak dapat lagi.

Tup2 minggu lepas masa aku keluar makan ngan member sorang tu dia cakap sekolah dia baru dapat surat yang elaun tu mgkin tak dapat sebab bajet takde. Bengangnya aku masa tu usah cakaplaa maklumlaa dah janji kan pastu anak2 pulak mesti kecewa punya klu dapat tau.

Bukan tak boleh pegi klu takde duit tu tapi andai dapat duit tu sekurang2nya dapatlaa menampung ckit yang mana kurang. Tapi arini aku dapat berita gembira dari sumber yang boleh dipercayai yang mengatakan duit elaun tu akan dapat sebelum akhir tahun ni.

Dengar cite jugak duit elaun tu dah ada cuma tunggu masa je nak bagi. Alhamdulillah maknanya harapan aku untuk menunaikan impian anak2 yang beria2 nak pegi i-city kembali cerah,hehe...


Published with Blogger-droid v2.0.1

16 comments:

Papa Mifz said...

papa mifz nih duk shah alam..tapi tak pornag lagi sampai I-city tuh..hehe

miss nina said...

bab takde bajet, MN dah selalu dengar. kadang-kadang, frust pun ada.

makdara TERdiva said...

dah penah pegi sekali, tapi gambo sume ilang..huahuahua..

nampak gayanye kena pegi lagi sekalilah..

Ayen... said...

Papa Mifz - nanti bolehlaa ajak Mifz jalan2 sambil main salji kat situ dah alang2 duk shah alam tu,ihiks...

Ayen... said...

miss nina - memang frustlaa nak2 bila kita berharap sangat ngan dia kan,huhu...

Ayen... said...

MDT - klu gitu memang kena pegi skali lagilaa,hahaha...

whitecappuccino said...

Tak pernah sampai lagi..jauh!

delarocha said...

nak ituttttttt

Ayen... said...

whitecappuccino - jomlaa pegi skali,saya pun jauh gak....huhu.

Ayen... said...

delarocha - beresss bro...

pena rozie said...

Boleh nak itut???? ha...ha...ha...

wan nurul hezrina said...

rasa nak g jugak nnt bawak merah n sofia=)

Ayen... said...

pena rozie - jomlaa...x jadi masalah....hehe.

Ayen... said...

wan nurul hezrina - elok sgtlaa tu,blh set time sama2....

BENA said...

bena pun nak sangat pergi icity . nak maen dalan salji tuuuuuu ;) hee;)

Ayen... said...

BENA - jomlaa pegi sama2.....ihiks.