My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Thursday, 19 January 2012

Ckit lagi nak sampai kemuncak (1)...

Ni bukan cite biru/blue ok. Aku bgtau dululaa kang ada pulak yang cakap, hamboiiii akhir2 ni asyik kluar cite ala2 biru/blue je...hehehe.

Kesah 1 :-

Masa aku pegi ambik anak2 aku balik skolah semalam. Kakak takde lagi sebab dia ada perjumpaan kelab kat dewan. So sementara tu adik pun bodeklaa aku ajak pegi kedai buku.

Aku pun sebagai bapak yang sentiasa kalah ngan pujuk rayu anak2 ngikutlaa. Dia kata nak beli pembaris melekat rupa2nya penanda buku bermagnet. Tapi memang belakangnya ada pembaris pun, patutlaa.

Lepas kakak abih perjumpaan tu masa berjalan dari kantin nak ke keta kakak bgtaulaa dia beli pemadam ngan pelekat magnet(sambil tunjuk kat aku).

Aku kabo ermmm eloklaa tu, adik pun baru je beli tadi. Kakak cakap dia beli dua sebab nak bagi adik satu,huhu... Takpelaa tu kan, baguslaa kakak ingat kat adik.

Masuk je dalam keta, kakak cakap pemadam yang dia tunjuk kat aku tadi tercicir. Pegilaa cari semula pemadam yang tercicir tu sampai kat dalam kawasan skolah dan alhamdulillah jumpa.

Nak kluar dari area skolah tu memang jem teruk sokmo pastu dah elok jauh ckit kakak bunyi lagi bgtau yang dia tertinggal bekas pensil ngan buku kat kedai buku masa pegi beli tadi.

Suhu kemarahan aku mula naik. Dia nak pujuk aku, katanya takpelaa abah nanti kakak tepon kawan kakak mntak tolong dia ambik. Aku cakap takkannyalaa member awak nak ambiknya.(tak penah lg suara aku tinggi gitu, sian pulak kat kakak.huhuhu...). Dia senyap je.

Nak tak nak pusinglaa semulaa pegi ambik. Terpaksalaa berjem semula aku. Aku dahlaa tak boleh lambat sebab masa aku nak kluar tu pelajar2 ada dalam makmal. Ikutkan aku tak boleh tinggal dieorg tu sebab klu jadi apa2 makanya akulaa yang akan dipertanggungjawabkan.

Tapi demi anak2 aku pegi jugaklaa. Andai jadi apa2 ke, aku kena tukar ke terpaksalaa kan nak buat camne.

--> Kesah 2 akan menyusul,hehe...


Published with Blogger-droid v2.0.3

10 comments:

anieMD said...

tak salah marah anak2 untuk kebaikkan...kalau salah mmg ptt kena marah... :)

Papa Mifz said...

rilek bro...cool2...takmo marah2...hehe

Anonymous said...

sabo ayen sabo....kawal emosi tu. tarik nafas dalam.

(telorpower)

miloais milo said...

hemmm.... kesian kat kakak... ehehehe

beb - kena hati2 beb.... jangan sampai orang atas tau....
bukannya apa - your situation ni lebih kurang cam my hb jugak - setiap hari keluar pi ambik anak kat sekolah...
memang kekadang kawan boleh lah tolong cover... tapi selama mana kan????

ikatankasihku said...

ilek ar ayen..jgn marah2..tak molek gitu..

Ayen... said...

anieMD - memang betul tu...

Ayen... said...

Papa Mifz - kwn ni mmg jarang sgt marah anak bang,huhu...

Ayen... said...

telor power - hahahaha...alhamdulillah terkawal bang,ihiks..

Ayen... said...

miloais milo - ikutkan memang kena hati2 kak milo tapi skrg ni kes terpakse so nak xnak kena gak buat....

Ayen... said...

ikatankasihku - sebab ilek tu arr yg x brape nak marah tau x,hehehe...