My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Thursday, 12 January 2012

Harga ikut sedap mulut...

2,3 hari lepas masa ambik anak aku yang dua orang tu kat skolah dia cakap, abah boleh tunggu jap tak sebab kakak ngan adik nak pegi kedai buku nak beli barang.

Macam biasalaa aku ni klu ngan anak2 memang susah nak membantah walaupun ikutkan masa tu aku nak cepat sebenonya,huhu...

Balik balik aku tengok kakak beli papan tulis kat atas tu, adik pulak beli kartun angry bird yang boleh gores.

Pendek cite semalam masa aku pegi ambik dieorg, adik dah ada tapi kakak masih kat dewan sebab ada perjumpaan apa ntah. So sementara tunggu kakak tu adik ajak pulak aku pegi beli papan tulis macam kakak beli aritu kat kedai buku.

Yang aku peliknya masa kakak beli baru2 ni rm1.80 tapi aku beli semalam rm1.50... Tak kanlaa harga berubah ubah dalam seminggu. Bende yang sama, besarnya sama, gambo kartunnya pun sama.

Aku pulak taklaa tanya sebab yang kakak aritu aku tak tau. Dah lepas tu baru adik bgtau, kakak beli aritu baki 20 sen tapi adik ni baki 50 sen. Takpelaa kan biarlaa dia nak berniaga gitu pun, nanti dia tanggunglaa sendiri akibatnya,huhu...


Published with Blogger-droid v2.0.2

10 comments:

Ieda AlHabsyi said...

hehehehhe! sebbek makin murah, kalo naik rege mau kene soal siasat salesgirl ni hehehehe!

ikatankasihku said...

sumbatkan board ni kat mulut org yg jual tu, baru ada akal..hehehehe

Ayen... said...

Ieda AlHabsyi - hahahaha...tulaa pasal sib baik makin murah.

Ayen... said...

ikatankasihku - kahkahkahkah....main kasar terus awk yek.sianlaa kat dia sbb pompuan klu laki mgkinlaa kot,hehe...

wan nurul hezrina said...

erm mentang2lh budak yg dtg beli..sabojerlh

telor power said...

owh kes peniaga amik kesempatan la nie....hado

anieMD said...

ke awak senyum lebih kat org yg jual tu? haaa...

Ayen... said...

wan nurul hezrina - ntahlaa nak x nak sabor jelaa...huhu.

Ayen... said...

telor power - xtaulaa kwn samada die tersalah ke atau nk ambik kesempatan...

Ayen... said...

anieMD - saye ni kan murah senyum so senyum x perlu kata apa2,hahaha...