My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Monday, 9 May 2011

Aku tak boleh klu dengar ni...

Yang aku paling tak boleh dengar ialah bila ayat gini kluar dari mulut anak2. Ayat kat bawah adalah sebahagian dari kisah yang aku kutip dalam Harian metro arini yang mana mak budak2 ni rentung sebab tak dapat kluar selepas selamatkan diaorg...


Al-Fatihah buat Allahyarham Rafidah bt Ismail...
 "Saya selalu tidur dengan mama. Mama selalu temankan kami. Sekarang mama sudah tiada, rintih Zaim Shahrul 6thn anak kedua Rafidah Ismail yang rentung selepas terperangkap dalam kebakaran jumaat lalu. Zaim berkata, dia juga tidak dapat menikmati juadah kegemarannya iaitu roti canai yang kebiasaan dimasak sendiri oleh ibunya ketika makan malam bersama keluarga. Tak ada siapa lagi akan buat roti canai untuk Zaim lagi lepas ni,katanya....." 


Kadang2 walaupun aku ni jantan sejati,hehe... tapi bila dengar ayat2 gini memang takleh nak kontrol air mata ni. Korang pulak mcmana???...

8 comments:

Cik Feesya said...

erk...sedih2 :( that's why tak suke nak baca metro.. penah sekali baca metro menangis2 terisak-isak kat kantin sampai bengkak mata then malu nak masuk kelas :)...nampak jer kasar huhu ghupanya hatiku halus heheh

Lina said...

klu cite psl kanak2 ni yg hilang ibu ker hilang ayah ker...kene dera ker mmg menyentuh hati

AkuAnakMuda... said...

Cik Feesya - Mmg dasyat btl cikgu ni yek smpai bengkak mate nangis tp yelaa dah klu jantan sejati(konon2nyelaa kan,ihiks..)mcm kwn pun blh tersentuh ni kan plk cikgu,org pompuan kasar mcmane pun hati lembut kan,huhuhu...

AkuAnakMuda... said...

Lina - tu pasallaa kwn jarang bace sampai abih klu cite2 gini sbb mudah terbayangkan anak2 kwn sendiri....

MiLanGurLz said...

uh. milan pon memang mudah touching kalo bab2 mak and ayah nie. kalo bab2 laen2. hati kering sokmo. hehe! =)

AkuAnakMuda... said...

Milan - sape2 pun akan touching kan klu bab2 gini tp yg hati kering tu mgkin sbb bujang lg kot,kite tgk bila dah berkeluarga nanti mcmane kering ke basah......hehe.

makdara TERdiva said...

sensitip wooooo..sob..sob..sob..

AkuAnakMuda... said...

MDT - sume orang pasti akan sensitip kan,kwn paham.huhu.....