My photo
Mencoret sekadar apa yang dirasakan perlu...

Rakan2 siber...

Monday, 3 October 2011

Hakktuiihhh!!!..

Sebalik cerita aku semalam (lain cari lain yg dapat) tu kan, aku nak cerita ckit pasal seorang muda yang boleh kata kurang ajorlaa. Kurang ajorlaa namanya kan klu kita buat perkara tak senonoh kat orang yang lebih tua dari kita.

Sementara aku tunggu isteri aku pegi toilet aku nengoklaa gelagat puteri2 aku main kat depan pintu utama nak masuk megamall tu. Yang kakak ngan adik main jauh ckit dari baby.

Baby main betul2 depan pakcik guard depan pintu tu. Pastu tiba2 datang sorang mamat berdiri sebelah aku mengadap kat pakcik guard tu. Pakcik tu pulak mengadap ke luar so tak perasanlaa kat mamat tu. Aku ingatkan dia saje je berdiri yunggu orang kat situ, rupa2nya tak.

Lepas je anak aku yang baby tu lari jauh ckit dari pakcik guard tu mamat tadi tiba2 'hakktuiihhh!!!'.. Dia ludahnya pakcik tu tapi tak kenalaa cuma sipi2 kat kaki. Lepas ludah tu terus dia blah dari situ. Terkejut jugak aku masa tu sebab tiba2 je kan. Pastu aku nengok pakcik guard tu terus guna walkie talkie dia kontek member lain kot.

Aku rasa mungkin adalaa benda yang pakcik guard tu buat sampai dia marah sangat tu. Tapi pada aku memang kurang ajorlaa apa yang awak buat tu. Kot ye pakcik tu tegur ke marah ke kat awak takkanlaa awak balas dengan meludah gitu, betul tak?... Dalam mall pulak tu, penuh dengan orang.

Published with Blogger-droid v1.7.4

12 comments:

miloais said...

bodoh betul mamat tuh!
tak beradap satu hal!

pena rozie said...

Memang kureng ajar... lain kali tampar aje org mcm tu.

miss nina said...

ades.. macam tu sekali. tak agak2 la

Ayen... said...

miloais - memang bodoh sgt2 mamat tu...

Ayen... said...

pena rozie - terpampang kekurangan ajarnya tu tp nak tampar x beranila sbb ayen ngan anak2 masa tu kang buatnya dia mengamuk abih plk anak2,huhuhu...

Ayen... said...

miss nina - gila kot kan.....hehe

BENA said...

betol2 xsenonoh ! nati satu hari org laen pulak ludah dekat budak mude tuh . ;)

delarocha said...

salah asuhan

Ayen... said...

BENA - betul tu...setiap perbuatan baik akan dbalas baik dan jahat akan dbalas jahat.

Ayen... said...

delarocha - yelaa agaknya kan....huhu

Papa Mifz said...

mmg agak kuang ajo tuh...

Ayen... said...

Papa Mifz - bukan agak lagi tp memang betul2 kuang ajo tu.....huhu